FIATA pasaules kongress tiek pārcelts

2021. gada FIATA pasaules kongress tiek pārcelts COVID-19 dēļ

FIATA jeb starptautiskā kravu ekspeditoru asociāciju federācija paziņo par 2021. gada FIATA pasaules kongresa pārcelšanu uz 2023. gadu Covid-19 pandēmijas dēļ.

Precīzi 2023. gada kongresa datumi, kas norisināsies Briselē, Beļģijā, tiks paziņoti vēlāk. Nākamais FIATA pasaules kongress notiks 2022. gadā, no 13. līdz 16. septembrim Pusanā, Korejas Republikā, kā plānots.

Bija paredzēts, ka 2021. gada FIATA kongress norisināsies Beļģijā un arī LAFF jeb Latvijas nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas pārstāvji plānoja ierasties uz pasākumu Briselē. LAFF sadarbība ar FIATA ilgst jau 27. gadu un regulāri piedalāmies kopsapulcēs, kongresos un citos pasākumos, kā piemēram FIATA nedēļā, ko aizvadījām marta mēnesī, lai veicinātu pasaules tirdzniecības un kravu pārvadājumu nozares attīstību.

FIATA ģenerāldirektors Stefans Grabers pamatoja, ka “lēmums atlikt FIATA kongresu šogad netika pieņemts viegli, taču darbinieku drošība un veselība ir primāra”. Tāpat tiek izteikta pateicība kongresa organizatoriem Beļģijas pārstāvniecībā “Forward Belgium” par sadarbību. “Mēs ceram sagaidīt kravu ekspeditoru saimi mūsu FIATA pasaules kongresā piemērotākā laikā un esam vienojušies pārcelt FIATA pasaules kongresu uz 2023. gadu. FIATA federācija ir pateicīga visiem nacionālās asociācijas dalībniekiem, kuri šajos bezprecedenta laikos ir pierādījuši spēju pielāgoties apstākļiem un izturību kopienas labklājības laikā. Ar nepacietību gaidām visus uzņemt klātienē,” komentē S. Grabers.

Covid-19 pandēmija joprojām ietekmē visas nozares pasaulē. FIATA Pasaules kongresa priekšsēdētājs Marks Huibrehts stāsta: “Mēs esam vīlušies, ka šobrīd nevaram satuvināt kravu ekspeditoru kopienu, lai apspriestu mūsu nozares kritiskos izaicinājumus un jautājumus, tai pat laikā apzināmies riskus, ko liela sanāksme varētu radīt viesiem.” Arī M. Huibrehts cer, ka jau pavisam drīz būs drošāki apstākļi un ekspeditori varēs tikties aci pret aci.

Sakarā ar FIATA pasaules kongresa atlikšanu, šī gada 18. novembrī gaidāma FIATA tiešsaistes kopsapulce. Plašāka informācija par 2021. gada kopsapulci tiks izsniegta FIATA biedriem tuvāko dienu laikā.