2021. gada FIATA kopsapulce

2021. gada FIATA kopsapulce

Šī gada 18. novembrī tika aizvadīta FIATA kopsapulce, kurā Latviju pārstāvēja LAFF ģenerālsekretārs Māris Dreimanis. Jau otro gadu FIATA kopsapulce, ņemot vērā pandēmijas ierobežojumus, norisinājās tiešsaistes formātā. Kopsapulcē piedalījās 184 biedri no visas pasaules. Sanāksmē tika prezentēts FIATA gada darbības pārskats, finanšu atskaite par aizvadīto gadu, budžets 2022.gadam, kā arī biedri tika aicināti iepazīties ar FIATA statūtu izmaiņām un jaunajiem biedriem.

Viens no 2021. gada kopsapulces svarīgākajiem notikumiem bija FIATA viceprezidenta un struktūrvienību priekšsēdētāju vēlēšanas, kā arī tika ievēlēti jauni vadības pārstāvji dažādās FIATA institūcijās. Paredzams, ka jaunievēlētie delegāti pievērsīs uzmanību un attīstīs FIATA atiestatīšanas (Reset) programmu.

Jauna vadības komanda tika apstiprināta šādā sastāvā :

- Prezidents: Dr. Ivan Petrovs, NSBS, Bulgārija

- Vecākie viceprezidenti:

o Turguts Erkeskins, UTIKAD, Turcija

o Thomas Sim, SLA, Singapūra

o Jens Roemer, FB, Beļģija

- Ģenerālsekretārs: Robert Keen, BIFA, Apvienotā Karaliste

- Kasieris: Galo Molina kungs, ASEACI, Ekvadora

- Tiešais bijušais prezidents: Basils Pītersens, SAAFF, Dienvidāfrika

Bazils Pītersens pateicās biedriem par uzticību šo gadu laikā un izteica atzinību vecākajiem padomes locekļiem par ieguldīto darbu FIATA attīstībā. B. Pītersens atzina, ka pandēmija ievērojami satricinājusi loģistikas nozari un FIATA kopumā. Nākamajai prezidentūrai vēl priekšā daudz izaicinājumu, tomēr ir patīkami redzēt biedru mijiedarbību kopsapulcē, kas liecina par elastību un atsaucību. B. Pītersens novēlēja jaunajai komandai sasniegt FIATA biedru izvirzītos mērķus.

Prezidents Dr. Ivans Petrovs, pieņemot jauno amatu, pateicās biedriem par izrādīto atbalstu un pauda atzinību par prezidenta B. Pītersena nozīmīgo ieguldījumu, risinot dažādus izaicinājumus un īstenojot Reset programmu. Kā pats Petrovs minēja – lai gan par nākotni nekad nevar būt drošs, viņš ir pārliecināts, ka nākotne ir daudzsološa.

Kopsapulce, kā ziņo LAFF ģenerālsekretārs Māris Dreimanis, plānotās stundas vietā norisinājās 3 stundu garumā, kuru laikā organizācijas biedri aktīvi iesaistījās diskusijās par FIATA nākotni. Arī M. Dreimanis pauda LAFF skatījumu par FIATA attīstības virzieniem nākotnē.

FIATA ir starptautiskā kravu ekspeditoru asociāciju federācija ir nevalstiska organizācija, kuras pamatā ir biedri no 150 pasaules valstīm.